Praktische informatie

Het regelen van een uitvaart is eigenlijk heel eenvoudig. Zelfuitvaart is er op gericht u in staat te stellen alles in eigen hand te houden, in plaats van u de zorg uit handen te nemen. Wij geven u advies en hulp om de uitvaart zoveel mogelijk zelf te organiseren.

Wij kunnen een vraagbaak zijn tijdens de dagen voor en de dag van de uitvaart. U kunt ons raadplegen voor praktische adviezen, overleg, checken of iets mag of kan. Dat kan telefonisch, u kunt langskomen, maar we kunnen ook bij u langskomen. Wij kunnen u gratis een praktische handleiding toesturen met adviezen en tips voor het zelf organiseren van een uitvaart.

Producten die nodig zijn bij de uitvaart kunt u eventueel bij ons huren of kopen. Denk onder andere aan een kist, koeling of vervoer. Voor bijvoorbeeld kaarten, kisten, condoleanceboeken, etc kunnen wij u in contact brengen met mensen die direct aan u kunnen leveren.

Op de dag van de uitvaart is het handig om een ceremoniemeester te hebben. Dit kan iemand zijn uit de familie- of vriendenkring. Wij kunnen deze rol ook vervullen of op de achtergrond aanwezig zijn, voor organisatorische zaken en om in te springen als het nodig is.

Zelf een uitvaart verzorgen vraagt emotioneel veel van u. Als blijkt dat een zelfuitvaart teveel vraagt, kunnen we u belangeloos in contact brengen met goede uitvaartbegeleiders die u meer zorg uit handen kunnen nemen.